FITNESS

Złote zasady fitnessu:

Wyznacz cele

Krótkoterminowy ok 30 dni lub długoterminowy ok 3- 6 miesięcy co pozwoli trenerowi na ułożeniu planu treningowego w celu osiągnięcia sukcesu.

Nie ukrywaj swoich schorzeń

To wiedza dla instruktora , która pozwoli mu na dostosowanie tempa , rodzaju i intensywności ćwiczeń do Twojego stanu zdrowia

Daj sobie czas na naukę

Daj swojemu ciału czas by osiągnęło formę, która sprosta wymaganiom treningu. By dojść do perfekcji , potrzeba czasu, więc nie oczekuj tego na samym początku.

Skoncentruj się

Skup się na uruchomieniu wskazanych podczas treningu partii ciała i mięśni

Nie bagatelizuj ćwiczeń

Nie pomijaj żadnych ćwiczeń w treningu , nawet tych , które wydają się nudne lub zbyt proste. Należy wzmacniać również mięśnie małe i słabe o których często zapominamy

Ćwicz regularnie

Kluczem do każdego sukcesu jest systematyczność

Dbaj o atmosferę podczas ćwiczeń

Do ćwiczeń należy podchodzić rozluźnionym , wolnym od trosk i zmartwień. Nie ćwicz jeśli targają Tobą silne emocje!

Baw się!

Czerp radość z fitnessu – jest szansa, że nie nie stracisz motywacji i dotrzesz do założonego celu!

Pij wystarczającą ilość wody

Cennik:

• Bilet – 18 zł
  • karnet 4 wejścia – 54 zł
  • karnet 8 wejść – 78 zł
  • karnet OPEN fitness – 89 zł + gratis: 3x siłownia + 2x sauna IR

Cennik fitness studencki:

• Bilet – 14 zł
  • karnet 4 wejścia – 46 zł
  • karnet 8 wejść – 66 zł

Opis zajęć:

TABATA

Intensywny trening wytrzymałościowy, trening metaboliczny. Tabata cechuje się bardzo dużym stopniem intensywności, przeznaczona jest dla osób zaawansowanych, jest idealna zarówno dla kobiet jak i mężczyzn. Podczas zajęć nie wykorzystuje się żadnych kroków choreograficznych, a sekwencje rozmaitych ćwiczeń angażujących całe ciało. Rezultaty tego treningu są zdumiewające 15 min tabaty daje większy efekt w zakresie metabolizmu tłuszczy niż 1h całościowego treningu wytrzymałościowego.

STEP trening funkcjonalny

Połączenie tradycyjnego treningu na stepie z elementami treningu funkcjonalnego – pompki, wykroki, przysiady oraz wszystko to, co naśladuje nasz ruch w codziennym życiu. Niewątpliwą zaletą tego treningu jest jego ogólnorozwojowość, praca nad głębokimi partiami mięśni i intensywność, która pozwala spalać dużo kalorii. Dlatego trening ten jest tak atrakcyjny i skuteczny.

PILATES

Trening oparty na metodzie Pilatesa, metoda ta przyczyniać się ma do: wzmocnienia mięśni bez ich nadmiernego rozbudowania, odciążenia kręgosłupa, poprawy postawy. Pilates kształtuje nawyk utrzymania prawidłowej postawy ciała, poprawia propriocepcję (czucie głębokie) i uczy efektywnego oddechu połączonego z wykonywanymi ruchami.

ZDROWY KRĘGOSŁUP

Zajęcia mają na celu wzmocnienie wszystkich najważniejszych partii mięśni oraz zwiększenie sprężystości kręgosłupa, pomagają złagodzić następstwa nieprawidłowych nawyków. Przy regularnym treningu można wyeliminować ból lub dyskomfort pleców, a także zapobiec ich pogłębianiu. Zajęcia łączą także ze sobą elementy innych form treningowych, takich jak relaksacja czy stretching.

MODELOWANIE SYLWETKI

Trening siłowy całego ciała. Dobrze ułożony i wykonywany trening kompleksowo zadba o rozwój wszystkich partii mięśniowych. Trening opiera się na ćwiczeniach globalnych, czyli wielostawowych. Ze względu na swoją wszechstronność zajęcia te rozwijają i uczą prawidłowych wzorców ruchowych w trakcie wykonywania ćwiczeń.

TRENING OBWODOWY

Trening obwodowy pobudza całe ciało do ćwiczeń i wpływa na wszystkie jego partie. Na zajęciach mogą zostać wykorzystane sprzęty typu hantelki, piłki czy stepy. Prócz korzystania z ciężarków czy piłek, pracujemy również pod ciężarem naszego własnego ciała Zajęcia składają się z kilku stacji, na których uczestnicy wykonują poszczególne ćwiczenia w określonej kolejności i w określonym czasie. Na każdej stacji uczestnik spędza maksymalnie minutę, a pomiędzy stacjami ma około 10 sekund na przejście i odpoczynek.